Wat doe je nu eigenlijk?

Die vraag vind ik altijd lastig om 1,2,3 te beantwoorden.

En ik denk dat ik er achter ben waarom…

Laat ik er mee starten dat ik als doula er graag alles aan doe om jullie te ondersteunen. Ik vind het daarom fijn om veel vrijheid en ruimte te houden in mijn aanbod en mezelf niet vast te timmeren.

Tegelijkertijd kan dit zorgen voor onduidelijkheid of vragen. Niet iedereen durft aan te geven wat ze nodig hebben of te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Dus ondanks dat ik het liefste intuïtief werk, en het proces wil laten ontstaan is het soms ook erg fijn om te weten waar je aan toe bentJ

Hoe kan een standaard traject er uit zien?

Allereerst kom ik langs voor een kennismaking. Je kan al je vragen stellen en ik zal iets vertellen over mijn manier van werken, ook hoor ik graag al iets van jullie wensen en beeld van een doula. De dagen erna laten jullie weten of je mij graag als doula zou willen.

Vervolgens stuur ik mijn contract en een vragenlijst op, even de formele zaken op orde.

Jullie kunnen aangeven hoe jullie de consulten willen verdelen over de maanden tot de bevalling.

Ik kom sowieso drie keer langs tijdens de zwangerschap, dit zijn uitgebreide consulten van 1,5-2 uur.

Ik heb een standaard vierde afspraak in mijn traject zitten om een keer mee te gaan naar een afspraak of eventueel een extra online consult.

Ook kan je altijd afspraken bijboeken wanneer je dit wilt. Je krijgt dan 10% korting, meer lees je hier.

Ik sta op wacht vanaf 37 weken zwangerschap en zal naar jullie te toe komen wanneer jullie dit graag willen tijdens de baring.

Ik kom langs op dag 4 in de kraamweek en sluit het traject af na 6 weken.

De consulten

De consulten zijn bedoeld om elkaar goed te leren kennen en voor mij om precies te weten wat jullie wensen zijn en hoe je wilt bevallen.

Daarnaast ondersteun ik jullie (wanneer je wilt) bij het maken van het  geboorteplan, het voorbereiden op de bevalling (super breed) en het oefenen van bepaalde tools.

Door middel van coaching, oefenen, massage en visualisaties, help ik om verder te kijken dan je misschien zelf bedenkt en na te denken over alle aspecten van zwangerschap en baren.

Ik doe dit vanuit de focus op jouw kracht en jouw gevoel, om vanuit die manier te bouwen aan je vertrouwen. Op jezelf, op elkaar en op je baby. En natuurlijk het proces van bevallen.

Tijdens de kraamweek kom ik langs rond dag 4 om terug te blikken op de baring en te kijken of je iets nodig hebt. Ook ben ik uiteraard online beschikbaar voor vragen of doorverwijzingen (lactatiekundige etc.)

Na zes weken kom ik langs voor een eindgesprek om het gehele traject te bespreken, tips en tops en afscheid te nemen.

Dus….

Nu heb ik praktisch uitgelegd wat ik doe..maar eigenlijk voelt het nog alsof ik heel weinig verteld hebt. Want vaak gaan we enorm de diepte in, tijdens de consulten en tijdens de baring zeker. Dat is eigenlijk niet in woorden te vatten.

Stel dus vooral al je vragen en laat me weten wat je wenst,

Ik doula graag met je mee!

Stuur me een bericht voor een vrijblijvende kennismaking.