Sluitingsritueel

Wanneer je geboorte hebt gegeven ben je helemaal geopend, op welke manier jouw kindje ook ter wereld is gekomen. Zowel fysiek als mentaal. Ook daarna is die openheid enorm belangrijk om op de behoeftes van je kind te kunnen inspelen. Maar er komt een moment dat je voelt dat er weer iets mag sluiten, Met name mentaal. Een stukje bescherming voor de overgang naar het dagelijks leven.

Naar oud Mexicaans gebruik wordt de moeder gedurende de eerste 40 dagen na de bevalling helemaal verzorgd, zodat zij zich aan de baby kan wijden. Na deze 40 dagen ondergaat zij het rebozo-ritueel, als overgang om deze fase af te sluiten en zich te openen naar de buitenwereld. De rebozo is een Mexicaanse geweven, katoenen doek, die gebruikt wordt als draagdoek, sjaal, ondersteuning voor je buik en voor dit ritueel. De doeken worden verder veel gebruikt in het dagelijks leven met hun baby.

Wil jij...

Het ritueel

Deze 3 uur durende behandeling van de moeder na zo’n acht weken na de bevalling, bestaat uit verschillende fasen: 

Sluitingsritueel


vanaf €249,-*

Het ritueel kan plaatsvinden bij mij thuis in Scherpenzeel of in een yurt in Achterveld. Bij mij thuis is een warm bad, onderdeel van de ceremonie. In de yurt kan dit vervangen worden door een voetenbad of yoni steam.

*€249,- wanneer ik alleen kom, je zorgt dan bijvoorbeeld zelf voor iemand die kan ondersteunen.

€349,- wanneer ik met een collega kom.