Over

Superleuk dat je mij gevonden hebt. Ik ben Dorene.

Binnen mijn praktijk Vol Vertrouwen, ondersteun ik ouders bij het prachtige (en soms intense) proces van zwanger zijn en baren.

Ik werk graag intuïtief en met aanbod op maat, wat hebben jullie nodig? Coaching, technieken, massages, visualisaties, fotografie of een mix van alles?

Ik ben dol op goede gesprekken, fotografie, heerlijk lezen, verkleden, lekkere likeurtjes en chocola. Mijn interesse gaat uit naar alles wat met zwangerschap, vrouwelijkheid en innerlijk werk te maken heeft. In mijn rol als doula komt dit prachtig samen. Ik houd er van om samen met jullie op zoek te gaan naar jullie proces, om vanuit daar te vertrouwen op jullie kracht!

Ik ben getrouwd met Mark en moeder van drie kinderen. Ike, Nyka en Brenn*. Mijn reis naar het moederschap heeft me enorm veel gebracht en was voor mij de start om verder te kijken en een coach opleiding te gaan doen. Na een jaar met name vbac-mama’s gecoacht te hebben besloot ik de Bia-doula opleiding te gaan doen en daar geniet ik nog steeds elke minuut van.

Ik werk als doula in regio Arnhem, Amersfoort en Utrecht.

Een kritische blik

Naarmate mijn zoon ouder werd, ging ik steeds kritischer kijken naar zijn geboorte. Want waarom wilden de artsen zo graag inleiden? Was een keizersnee wel echt nodig? Waarom werd er zo snel pijnstilling aangeboden terwijl mijn geboorteplan heel wat anders zei? Allerlei vragen die ervoor zorgden dat ik tijdens mijn tweede zwangerschap me nog beter wilde inlezen en voorbereiden.

Naast dit rationele stuk heb ik vooral constante begeleiding gemist. Iemand die ik echt kende en die ook verstand heeft van geboorte. Wetende dat het protocol mij tijdens mijn tweede zwangerschap zou overdragen ging ik eerst op zoek naar een doula. Omdat ik ook bereid was tot 43 weken zwanger te zijn, raadde zij mij een case load verloskundige aan. Na een intense zoektocht vond ik vroedvrouw Margot.

Ik kon toen meer gaan vertrouwen op het zwanger zijn en kon weer ontspannen. Vrouw zijn, zwangerschap en baren zijn onderwerpen die mij in vuur en vlam zetten.

Telkens weer, zie ik dat vrouwen zelf zo enorm veel kennis hebben en intuïtief vaak weten wat het beste is. Daarom geloof ik in een kritische blik en denk ik dat we op die manier de geboortezorg kunnen verbeteren.

De stilgeboorte van onze tweede zoon heeft dit enorm bekrachtigd.

Vol Vertrouwen

Vanuit de overtuiging dat jij als vrouw autonoom bent en het recht om zelf te beslissen over waar en hoe je wilt baren en vanuit de liefde voor zwangerschap en bevallen is mijn coachpraktijk Vol Vertrouwen ontstaan.

Ik begeleid je tijdens de processen die je doorloopt en help je om de verdieping te vinden die je zoekt rondom jouw zwangerschap. Als coach tijdens je zwangerschap of als doula het gehele traject.

Vertrouwen gaat voor mij niet over controle, of zeker weten hoe iets zal verlopen, wel in het mogen groeien van vertrouwen in de kracht binnen in jou om te kunnen omgaan met alles wat op je pad komt.

Opleidingen

Samenwerkingen

Wanneer je een doula inhuurt, dan heb je niet alleen toegang tot haar tools en kennis maar ook van haar tribe. Alle andere lieve en wijze doula’s, verloskundigen en andere geboortewerkers in haar netwerk. Ik ben enorm dankbaar voor de geweldige vrouwen met wie ik mag samenwerken:

Een paar wil ik graag uitlichten:

Lid van: