Het leven van een doula – zomaar een week

Oke..eigenlijk niet zomaar. Want deze week mocht ik afstuderen, yeeeah!! Ik ontving mijn doula certificaat. Daarnaast woonde ik twee toffe cursussen bij en dook ik dieper in mijn aanbod.

Let me tell you more.

Allereerst over het ontvangen van mijn certificaat. Dit moet nog steeds een beetje doordringen. Dat ik nu ECHT doula ben. Iets wat ik al zo ontzettend voel maar tegelijkertijd nog soms zo onwerkelijk is omdat ik er zo lang van gedroomd heb. Als klein meisje was ik gefascineerd over wat mijn moeder vertelde over de bevallingen waar ze bij was als kraamverzorgster, uren kon ik kijken naar programma’s hierover op tv. Dit raakte een beetje op de achtergrond maar na zelf moeder te zijn geworden kon ik niet langer ontkennen dat mijn hart in de geboortezorg ligt. Daarnaast ben ik altijd benieuwd wat er nu echt in iemand leeft. Wat voel je, wat vind je, wat raakt je? Dit krijgt al een prachtige plek in mijn begeleidingen en ook mijn coachaanbod mag ik steeds sterker neerzetten.

Ik voel dat ik nog mag groeien in mijn praktische aanbod. Het sluitingsritueel is hier al een mooi voorbeeld van en is geweldig om te geven. Ik wil dit ook in kleinere mate inbedden in de rest van mijn aanbod om zo steeds holistischer te kunnen werken.

Toen ik vier jaar geleden voelde dat ik het onderwijs achter me wilde laten ben ik eerst een coachopleiding gaan doen waar ik al heel vele geleerd heb. Vorige week zaterdag wilde ik dit verdiepen door de coachvaardigheden training voor geboortewerkers te doen van Monique van der Werff. Zo enorm fijn om meer tools te krijgen om echt naar mensen te luisteren en ze handvaten te bieden voor hun volgende stap. Komende zaterdag volg ik deel 2. Zin in!

De andere geweldige cursus die ik bij mocht wonen was van Claire Eccleston;’The wondrous pelvis, the story of our bones’.  Hier hebben we het gehad over hoe het bekken beweegt, de anatomie, de geschiedenis van jouw eigen bekken, hoe een ja en nee in je bekken voelt etc. Prachtig om op een hele lichamelijke en gegronde manier meer te leren over deze heilige plek.

Naast het begeleiden van geweldige ouders vind ik dit het leukste aan doula en ondernemer zijn. Nieuwe dingen leren. Mijn zus zei een keer voor de grap: ‘’ Volgens mij zou jij wel voor eeuwig willen studeren’, en dat klopt zeker. Helemaal nu ik zelf kan kiezen wat ik wil lerenJ.

Ik kijk terug op een prachtige week vol inspiratie en verbinding.