Ervaringen

Dorene was mijn doula tijdens mijn tweede zwangerschap. Een zwangerschap die mij erg uitdaagde door een hele rits aan fysieke kwaaltjes en daarbij de nodige mentale uitdagingen. Die roze wolk was regelmatig ver te zoeken. Als een sister tribe heeft Dorene me in deze achtbaan gesteund, keer op keer was ze een luisterend oor en sterke schouder als ik niet meer op mezelf durfde te vertrouwen. Dorene stelde vragen zodat ik op onderzoek ging naar hoe ik wilde bevallen, wat ik wel wilde en wat er mogelijk was naast dat ik medisch zou bevallen. Ik heb zo naast een droombevalling een plan B, C en D gemaakt. En mede hierdoor heb ik een droombevalling gehad, volledig vertrouwend op mezelf, mijn lijf en intuรฏtie. Ik gun iedere vrouw een doula en rots in de branding als Dorene.
Simone
Dankzij Dorene durfde ik in mijn zwangerschap voor mezelf te kiezen en te doen goed voor MIJZELF voelde. Zij gaf mij tips en handvatten om te doen wat voor mij goed voelde, ondanks mijn eigen medische kennis uit de geboorte wereld. Ik hield mijn zoontje thuis om bij onze geboorte te zijn. Het was werkelijk waar een prachtige badbevalling inc. een (halve) lotus bevalling in bad. Er heerste een ontspannen sfeer en Dorene past zich daar feilloos op aan. Toen ik de hulp van mijn man nodig had, ontfermde Dorene zich over mijn zoontje en zo wisselde die elkaar prachtig af. Verschillende drukpunten werden aangeboden en zo ving ik fijn de weeรซn de op. Ik kon mede daardoor op eigen kracht mijn dochter zelf in bad aanpakken Dankzij Dorene had ik geen kraamzorg of partus assistentie nodig. Zij hielp mij met douchen en opruimen. Ik kijk met een onwijs mooi en krachtig gevoel terug aan onze samenwerking.
Daniek
Ik vond het een heel fijn, warm en open gesprek. Je stelt nuttige vragen en geeft tegelijkertijd voldoende ruimte om mijn verhaal te doen. Vervolgens destilleer je de essentie daar uit en som je die op in een paar kernpunten. Even kunnen uitzoomen door jouw ogen werkte voor mij heel goed om nieuwe verbanden te zien. Zo wist ik bijvoorbeeld van mezelf wel dat ik gevoelig ben voor teveel prikkels, maar had ik me nog niet gerealiseerd dat de hoeveelheid prikkels op specifieke momenten in mijn eerste bevalling precies overeenkomt met de momenten dat ik me niet meer in controle voelde. Dat klinkt simpel maar omdat de verstoringen steeds een andere vorm aannamen ha dik ze nog niet als geheel bekeken. Nu ik me daar bewust van ben kan ik het als randvoorwaarde meenemen in mijn plan/wens voor een volgende geboorte en ervaar ik veel meer regie over het voorkomen en verminderen van allerlei verstoringen. Daarbij vond ik het ook heel prettig dat je met mij meedacht over mogelijke oplossingen maar dat je adviezen niet sturend waren. In feite geef je me de antwoorden niet maar kom ik samen met jou tot mijn eigen conclusies. Daardoor voelde ik me enorm bevestigd in mijn eigen intuรฏtie en kracht. Dankjewel Dorene, je hebt me heel veel vertrouwen gegeven.
Jasmijn
Ik sprak gisteren mโ€™n gynaecoloog en hij gaf me een compliment en dat is indirect een compliment aan jou. Hij zei dat ik heb geleerd wat belangrijk is voor mij en heb geleerd om dat aan te geven. En jij hebt me heel erg geholpen in dat proces. Dus dank daarvoor.
Anne